Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане относно налягане на гуми 215/45/17

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В гумаджийницата като слагах 17-ките мк казаха 2.2-2.4атм. , т.е. обичайното налягане.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
      В гумаджийницата като слагах 17-ките мк казаха 2.2-2.4атм. , т.е. обичайното налягане.
      Мани ги тия в гумаджийницата...То и на мен като ги сменях старите 17-ки с новите ги направи момчето всичките 2.5 bar вика така трябва да е
      Както писах напред направил съм ги сега точно предни 2,65 Bar задни 2.45 Bar.Така съм ги нагласил по моя уред не казвам ,че е точен.Понеже имам два електронни единия от Кауфлант за 9,90 лева другия ми е този от снимката напред.Между двата има разлика от 0,05 Bar.Този евтиния показва винаги -0,05 Bar по малко спрямо другия

---------- Post added at 09:03 ---------- Previous post was at 08:58 ----------

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
      Аз като бях със 17-ки бяха една идея по-ниски (40) и ги помпех на 3.0 и четирите за да не кривя джанти по хубавите ни улици. Пробвал съм да ги карам на 2.7-2.5 но за такава гума ми се стори малко.
      Нали не си мислиш,че ще си напомпам гумите на 3.0 Bar.Има си все пак някакви норми.Знам,че разликата от 2.7 до 3.0 са десет помпания на крачната помпа ама не бива !На гумите ми пише max 50 psi-а 50 psi е равно на 3,447 Bar.Сам си прави извода като си ги напомпил 3,0 bar и като са загрели са станали 3.2 bar.Май си много близко то това 3,447 Bar !
      Last edited by eproHD; d.m.y г., 10:29.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
      sigpic

Comment

Колега, eproHD. Да не се засегнеш, ама имам чувството, че всеки ден , всеки път преди да се качиш на колата мериш налягането в гумите. Слагай ги на 2.5 bar ( средата между reduced load и full load) по книжката, както са ти дадени. Моите така ги търкалям и няма проблеми. Равномерно се износват и добре се държат на пътя.
        Last edited by zombiran; d.m.y г., 11:20.

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
          Колега, eproHD. Да не се засегнеш, ама имам чувството, че всеки ден , всеки път преди да се качиш на колата мериш налягането в гумите. Слагай ги на 2.5 bar ( средата между reduced load и full load) по книжката, както са ти дадени. Моите така ги търкалям и няма проблеми. Равномерно се износват и добре се държат на пътя.
          Не се засягам !Е всеки ден не ама 2-3 пъти в месеца да.Просто искам да знам колко е най добре.Понеже предните все не ми харесват нещо все ми се виждат да са меки-Та за това питам
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
          sigpic

Comment

Ми колега той двегателя отпред тежи и затова ти изглеждат меки! Моите са със същия размер и съм ги оставил предните на 2,7 задните на 2,5 и пак предните изглеждат по меки!
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

Първоначално публикувано от mi7aka922 Покажи съобщение
              Ми колега той двегателя отпред тежи и затова ти изглеждат меки! Моите са със същия размер и съм ги оставил предните на 2,7 задните на 2,5 и пак предните изглеждат по меки!
              Е направих ги отпред 2.65 на студен гума както вече писах.Така по бива.Даже днес покарах 10 километра измерих ги и бяха 2.75 това вече на загряна гума.Така ,че ако ги сложа на 2.6 като загреят ще станат 2.7 както и е посочено в книжката 2.4 +0,3 bar = 2.7 Bar
              Last edited by eproHD; d.m.y г., 15:28.
              sigpic

Comment

Верно ли 3 страници за такъв въпрос ?

Че то в пост 1 даден верния отговор, просто си го преведи.
                ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                  Верно ли 3 страници за такъв въпрос ?

Че то в пост 1 даден верния отговор, просто си го преведи.
                  Аз съм си го превел..ама трябваше да сондирам мнения все пак !
                  sigpic

Comment

Working...
                  X